Idag gick jag upp strax efter fem och tog bussen till jobbet. Som jag nämnt tidigare arbetar vi i mitt team veckans alla dagar och den här helgen jobbar jag morgonskiftet både lördag och söndag. Istället var jag ledig torsdag-fredag.

Jag hade ganska svårt att somna igår för det är festa i Sliema, där vi bor, och festan har sitt huvudcentra alldeles i närheten av oss. På Malta är det typ festa nånstans hela tiden. Det finns 365 kyrkor på Malta och alla har egna helgon som firas årligen under speciella festas. Sen finns det vissa helgon som är ”rikstäckande” och då är det festa överallt. Det är massor av fyrverkerier och bombas så fort något ska firas, vilket tydligen har sina rötter i gammal folktro om att man skrämde bort onda anda genom de höga smällarna. Tyvärr skrämmer de även bort min nattsömn när de ekar högt mellan husen.

Vuxenslush

En vuxenslush efter jobbet en solig lördag eftermiddag är inte fel.

Efter jobbet mötte Tomas mig och vi passade på att ta en cocktail på tu man hand. Lagom tills jag slutat är det nämligen happy hour och köp två cocktails betala för en. Strawberry margarita blev det, närmast att jämföras med vuxenslush 😀