I helgen var vi i Skåne en sväng. De två stora grabbarna stannade hemma medan Kasper, Tomas och jag åkte. Först var vi förbi hos min mamma och mina yngsta bröder i Södra Sandby. Jag hade gjort en deal med dem om att ifall vi hjälpte dem att köra grejer till tippen (de har ingen bil) så kunde de förvara några lådor åt mig i sitt förråd. Trots vår nya, stora bil så krävdes det två turer till tippen. De hade dels gått igenom hela sitt förråd och alla skåp och garderober och dels var det en del balkongmöbler och en säng som skulle slängas. Mamma trodde inte på mig när jag sa att en hel resårmadrass skulle gå in i bilen utan problem men tji fick hon – det var massor av plats över!

Tyvärr glömde jag ta bilder men vi hade strålande Valborgssol och såg massor av blommande hägg och raps.

Blommande rapsfält

Rapsen hade börjat blomma. Kanske inte så här mycket men här och var påminde rapsfälten oss om det som snart komma skall.

När vi varit på tippen, eller återvinningscentralen som det lite finare heter, åkte vi till min syster och hennes familj i Lund och sa hej en stund. Tänk att det är nästan ett år sen vi senast sågs trots att vi bara bor en 20-25 mil ifrån varandra. Skulle inte tro att en Maltaflytt kommer att påverka hur ofta/sällan vi träffas… Vi bestämde att de bjuder på middag den 16:e juni när vi flyttar så att vi dels får säga hejdå ordentligt och dels är mätta i magen när vi kör till Trelleborg. Dessutom passade jag på att boka ett levain-bröd från deras surdegsbageri som vi ska ha till frukost när vi kommer till Tyskland. Vi vet sedan tidigare att just gott bröd är svårt att få tag på till ett vettigt pris längst autobahn.

Efter några snabba stopp åkte vi sedan hem till mamma och åt middag samt staplade in våra lådor i förrådet innan det var dags att köra hem till Växjö igen.

Minnen och arv i lådor

Minnen och arvegods som vi valt att spara. En handfull lådor blev det…

/Linda