Eftersom det är en bit att köra har vi bestämt oss för att ta det lugnt och stanna vid Gardasjön ett par dagar på nedresan. Jag har hört mig för i en italien-semestergrupp på Facebook som jag är med i och fått tips om en lugn, skön camping med stora, jämna platser och gratis pool. Campingplatsen ligger i Lazise med gångavstånd till gamla stan. Låter jättetrevligt och mysigt. Vi var i Lazise för några år sedan i samband med att vi bodde en vecka i Sirmione och tyckte jättemycket om Lazise. Enligt våra beräkningar kommer vi fram söndagen den 18:e juni och stannar till onsdagen eller torsdagen veckan därpå. Behöver skaffa lite bättre koll på hur lång tid det tar att köra genom Italien och hur ofta färjorna mellan fastlandet och Sicilien går. Själva färjan till Malta går först vid 21-tiden från Sicilien på lördagen den 24:e juni.

Vårt tält

Vårt tält är ett Kampa Croyde 8 som är 765 cm långt och 415 cm brett så det får inte plats var som helst. Här från Selena Laguna på Istrien förra året.

Vi tar tältet med oss och passar på att ta lite semester på vägen ner. Och när vi säger tält så menar vi tält! Alla får plats och det blir inte jobbigt varmt i ett sådant här tält. Till och med marsvinen klarar sig fint här.

Vi tänker att det kan bli skönt efter all stress innan flytten och före allt som ska fixas när vi väl är på plats. Även om vi ligger väl i fas med våra planer så vet vi, visa av tidigare erfarenheter, att det alltid är en massa sista-minuten-fix och att flyttstädning tar mer tid än man tänkt sig.

Verandan

Vår underbara veranda! Älskar verkligen det här tältet! Från Sibenik förra året.

/Linda