Nu har vi varit iväg en sväng och badat och medans jag sitter här och torkar tänkte jag visa några av de bilder jag tog tidigare idag på hur och var vi bor. Ni får hålla tillgodo med bilder utifrån. Det är fortfarande ganska stökigt i tältet med kläder och väskor lite varstans. Istället lägger jag med en video på ett likadant tält.

Vår campingplats

Här bor vi nu! Vi bor på en pytteliten återvändsgata med fyra platser där de två innersta är lediga.

De två innersta platserna på den lilla återvändsgatan är tomma. Jag står på den snett emot och den intill börjar på andra sidan trädet och den blommande busken. Vi hoppas att de förblir lediga ett tag till för det är ganska skönt att ha grönt och lugnt här.

Vår uteplats

Vår veranda, en av de bästa grejerna med tältet!

Vårt tält har tre ingångar, en på varje sida samt den stora framtill. Den stora verandan är superbra för det är så skönt att kunna sitta i skugga och kunna låta saker stå ute även om det skulle regna. Det vita bordet lyfter vi ut när vi ska laga mat. Vi har dubbla kokplattor, kaffekokare, vattenkokare, vattenbehållare och diskbalja i vårt lilla kök. Inne i tältet har vi ett skåp med tre hyllor där vi har mat, tallrikar, bestick osv. Och så har vi en kylväska som står igång dygnet runt.

Det här är sidan ut mot gatan och ner mot sjön. Lukas sitter och kopplar av.

En bra grej att känna till är att campingarna söderöver inte har några kök/kokrum så som vi är vana vid i Sverige. Förra året visste vi inte det och hade bara med oss en elgrill (för man får sällan använda kolgrill där). Vår elgrill fick användas ganska flitigt till att grilla kött och grönsaker. Ibland tog marinaden eller oljan fyr men det brann bara lite grann och slocknade snabbt igen. Men en gång tog det rejält fyr i oljan som droppat ner i uppsamlingsfatet och det brann ganska kraftigt, så att delar av grillen smälte. Vi satt ute på grus och inte i närheten av något annat brännbart, och kopplade självklart ur grillen så fort den började brinna så det var ingen fara. Men just då passerade en av vakterna på campingen förbi och när han såg vår lilla brand körde han fram för att tala om att man bara fick ha el- eller gasolgrillar varpå vi talade om att det är en elgrill. Vakten utbrast ett förvånat Oh! och körde därifrån. Hans min glömmer jag aldrig 🙂

Diskstället

Här diskar vi. Men något kök med spisar finns sällan söderöver så man får ta med egna kokplattor om man inte har husbil/husvagn.

Vattenbehållaren och diskbaljan passade jag på att beställa när jag köpte tältet förra året. Själva tältet är ett Kampa Croyde 8 Classic som vi beställt från England eftersom vi inte hittade något som passade oss i Sverige. Jag tror frakten var ca 500 kr för vårt, och då är det polycottontältduk som väger betydligt mer än vanlig tältduk och sen vanliga stålpinnar, så vårt tält är både stort och väldigt tungt. Det är omöjligt att lyfta både duk och pinnar samtidigt. Att vi valde just polycotton beror på att det både stänger ute värme och kyla bättre än vanlig ”prasselduk”. Men om det är någon som letar efter ett stort familjetält som man kan bo länge i och ha gott om plats kan jag varm rekommendera att titta på möjligheterna att köpa annat än Outwell som är den störst leverantören i Sverige. Att inte Kampa säljs i Sverige beror på något avtal med svenska leverantörer.

Här är en kort film om samma tält som vi har:

Vi är verkligen helnöjda med vårt tält!


Här kommer några bilder på vår utsikt och gatan ner mot Gardasjön:

Utsikt ner mot Gardasjön

Utsikten från Via Verona ner mot Gardasjön. Det märks att backen börjar strax efter vår gata för det är fin utsikt ner mot sjön härifrån. Det finns fortfarande en hel del lediga platser så det är inga problem att komma obokat just nu.

 

Ner mot sjön

Vägen ner mot sjön där det finns en bazaar med allt från frukt och grönsaker till badskor och vattenleksaker.

 

Vår blåa minibuss

Det är vi med den blå minibussen. Grannarna till höger är ett italienskt par i kanske 60-årsåldern som ligger hela säsongen från maj-september.

 

Utsikt mot bergen

Utsikt mot bergen. Grannarna med röd bil kom samtidigt som oss och är från Tyskland. Merparten av ekipagen är från Tyskland och Italien men en del svenskar och holländare har vi också sett.

 

Toaletthuset

Toaletthuset ligger alldeles i närheten. Det är rent och fräscht och städas flera gånger om dagen. Det finns handtvål vid vaskarna.

Jag blev rekommenderad den här campingen i en Italiengrupp på Facebook och är verkligen helnöjd. Platserna är olika stora så man kan hitta en storlek som passar en. Det finns många träd men inte träd mitt i en plats, som jag har sett på andra campingar. Det är gångavstånd till Lazise. Jag har inte varit där nu för jag har som sagt haft en slappadag idag men vi var i Lazise när vi bodde en vecka i Sirmione för några år sen och jag vet att det är en mysig stad. Tomas och Kasper har gått in till Lazise och handlat när bazaaren nere vid sjön hade siesta, och det är precis intill. Så har man husbil eller tycker om att gå/cykla är läget helt perfekt.

Nu har jag lovat Kasper att vi ska ta ett sista dopp innan poolen stänger.

En liten uppdatering:
Poolen stängde tidigare. Ingen kunde svara på varför eller vem som bestämt det. Men det är bara att vänja sig. På Malta ska det tydligen vara ännu värre för en svensk som gillar kontroll och att regler följs… Lika bra att vänja sig långsamt.

Hur som, vi fick en bra anledning att locka vår pool-glade son ner i sjön istället. Faktiskt inte alls kallt utan riktigt skönt. Dock väääldigt långgrunt. Utsikten mot stranden är det däremot inget fel på. Så himla vackert!

/Linda