
Aperol Spritz
Aperol Spritz är en drink som är väldigt populär i norra Italien i områdena mellan Alperna och Adriatiska havet där bl.a. Venedig och Verona ligger. Första gången jag drack det var på en välkomstträff under en semesterresa till Caorle, som ligger mellan Venedig och...
läs merEnklaste äppelmusten
Den här musten är enkel att göra och kräver varken rensning eller pressning av äpplen. Det enda den behöver är några dagars egentid och några sekunders kärlek i form av omrörning då och då. Den ska förvaras mörkt och svalt och om du rengjort flaskorna väl håller den i...
läs merMangoldpaj med lufttorkad skinka och fetaost
Mangold finns med både röd, gula och orangea stjälkar, utöver de vanliga vita, och är oerhört lätt att odla. Den tillagas på samma sätt som spenat men är faktiskt släkt med rödbetan och inte alls med spenat, som man skulle kunna tro. Till min mangoldpaj serverar jag...
läs merHelstekt kotlettrad med ugnsrostade rotfrukter och pressgurka
Det här inlägget hamnade i topp på en samlingssida för matbloggar när jag publicerade det på min gamla blogg för några år sedan. Receptet är mitt eget och går att förändra utifrån smakfavoriter och vad som är i säsong. Här kommer det igen. Gör så här: Sätt ugnen på...
läs merKanel- och romspetsad plommonmarmelad
En marmelad som är söt men samtidigt lite syrlig. den är riktigt god till både rostat bröd med eller utan ost och till ostbrickan. Jag har bara provat den med ganska milda ostar. Tror att den gör sig bäst till dem som inte är så syrliga eftersom den är lite syrlig i...
läs merMezze Maniche med svamp och kronärtskocka
Det här receptet kommer från Zeta och är ett av mina favoritpastarecept. Mezze Maniche är en pastasort som består av ganska tjocka lagom stora rör sam passar alldeles utmärkt till såser med lite större bitar i. Hittar du inte Mezze Maniche så ta någon annan pastasort...
läs merPilgrimsmusslor med persiljerotspuré och tokajerreduktion
Pilgrimsmussla är en underart till kammusslan. Den lever i Medelhavet och är lite mindre än den vanliga kammusslan, som fiskas i Atlanten. Till den här rätten kan du därför lika gärna köpa vanlig kammussla. De smakar likadant. Det du ska akta dig för är de riktigt...
läs mer