Linda Brattström

Linda Brattström

Entreprenör, interaktionsdesigner och it-coach

Kreativ och initiativrik tjej som trivs lika bra i den digitala världen som bland vindsus och fåglarnas kvitter. Bäst är när jag kan kombinera de båda.

Jag tror på att alltid försöka se till helheter och tänka ett steg längre, gå utanför sin egen zon eller box. Då blir det lättare både att hantera delarna men också att förstå andra människor.

Jag är utbildad systemvetare med fokus dels på interaktionsdesign och dels på kravprocessen. Jag har bl.a. arbetat som BI-konsult, drivit egen webbutik och arbetat som IT-coach. I juni bar mina vingar mig till Malta, för att bo och leva där med min familj i några år.

Mail: linda@lindabrattstrom.se

Vem är jag?

Innan jag började i IT-branschen utbildade jag mig och arbetade inom turismnäringen. Att arbeta med människor, vägleda dem, ge dem ett leende på läpparna gör att jag själv mår bra. Men arbetstiderna var lite si och så och jag ville gärna ha mer tankearbete samt lite mer lugn och ro i perioder av arbetsdagen.

Min väg inom IT började år 2000 och i år firar jag hela 17 år i denna bransch. Första jobbet fick jag efter att ha läst några datorkurser på Komvux men efter ett tag insåg jag att jag ville vidare och skaffade mig därför en riktig universitetsutbildning. Det blev en fil.kand. i systemvetenskap med informatik som huvudämne. Utöver det har jag utbildat mig vidare till interaktionsdesigner samt fördjupat mig ytterligare inom kravprocessen för allt mellan stora it-system och små mobila appar. Interaktionsdesign och kravprocessen går ofta hand i hand och har kunden och användningsområdet i fokus, något som passar mig då jag är av uppfattningen att vi ska anpassa system och hemsidor efter användarna och inte tvärtom, som är alldeles för vanligt. Vem har inte varit frustrerad eller känt att man inte förstått, eller i värsta fall känt sig dum, när man använt ett system/app?

Under åren har jag i omgångar arbetat mycket med support, projektledning, skriva manualer och utbilda användare. Förändringsarbete inom organisationer samt uppstart av nya organisatoriska funktioner tillhör också sådant jag har stor erfarenhet av. Jag har arbetat med business intelligence, BI, på Sveriges största IT-tjänsteföretag och som business analyst (kravanalys) samt är certifierad både som utvecklare och designer i QlikView.

I mitt första egna företag drev jag en egendesignad webbutik i systemet OpenCart, tillsammans med en blogg. Företagsdelen av bloggen är numera bortplockad men stora delar av den mer personliga delen finns kvar under http://egensinnigt.lindabrattstrom.se.

En av mina starkaste sidor är att jag kan kommunicera med kunder och användare på ett språk de förstår utan att det blir för tekniskt högtravande. De senaste åren har jag arbetat mycket i WordPress och utvecklat hemsidor samt föreläst om att blogga som företagare. 2015 startade jag som IT-coach för att hjälpa småföretagare med sina bloggar och hemsidor. Min filosofi är att alla klarar av att driva en hemsida bara de kommer över tröskeln.

Laptop med WordPress

Nyfiken och vill veta mer?

Om du är nyfiken och vill veta mer, eller om du vill komma i kontakt med mig av någon annan anledning, är du varmt välkommen att höra av dig!