Huset vi bor i var tidigare pensionat och vi har hittat lite bilder från den tiden på Internet. Sök på Blå Dörren Malta så hittar ni.

Från början stod här två likadana skinnsoffor men den ena har sedan bytts ut mot en annan soffa. I samband med att vi skulle flytta in hade våra landlords upptäckt att den kvarvarande skinnsoffan var nedsutten i mitten och lät oss därför välja mellan aningen en ny soffa eller två fåtöljer från Ikea. Det visade sig att den nyare soffan som stod här är just en Ikea-soffa, därför tyckte vi det var smartast att beställa en likadan. Den är himla bekväm dessutom.

Däremot föreslog vi ett mörkblått tyg istället, för att fånga upp de små, blå glaspartierna i våra fönster, vilket våra landlords tyckte lät fint. Det blå kommer även att bli fint mot det terracottaröda golvet. Det här huset har många fina detaljer som lätt försvinner.

Gamla och nygamla soffan

Gamla och nygamla soffan. Skinnsoffan har vi skänkt bort och den grå ska få nytt tyg som går i blått. Gardinerna och kuddarna ska också bytas ut.

Utöver ny soffa och klädsel har vi fått tyg som jag ska sy nya gardiner av. Tyget har vit bas och grått och blått mönster. Tror det kommer att bli jättefint.

Den kvarvarande skinnsoffan har vi skänkt bort, den hämtas idag, och den nya soffan ska komma på måndag runt 9-tiden. Egentligen skulle den, tillsammans med lite annat vi beställt, kommit redan igår. Jag väntade hela långa dagen men det kom ingen leverans. Tydligen hade de varit här och knackat på vid 9 men det hade inte vi hört. Det byggs lite längre ner på gatan och det är ett fasligt oväsen därifrån i perioder. Tycker de kunde använt ringklockan istället… Har skrivit till dem och de har lovat att göra det på måndag.

Blå fönsterpartier

Blå fönsterpartier. Vi har likadant på alla fönster i vardagsrummet. Tror det kommer att bli jättefint med den blå soffan så att fönsterpartierna syns lite mer.

/Linda