Det här receptet kommer från Zeta och är ett av mina favoritpastarecept. Mezze Maniche är en pastasort som består av ganska tjocka lagom stora rör sam passar alldeles utmärkt till såser med lite större bitar i. Hittar du inte Mezze Maniche så ta någon annan pastasort i samma stil.

Mezze Maniche med svamp och kronärtskocka

En av mina favoritpastarätter – Mezze Maniche med svamp och kronärtskocka. Med massor av riven Pecorino.

Ingredienser för 4 personer:
400g Mezze Maniche (pastasort)
150 g champinjoner
2 schalottenlökar
1 dl grönsaksbuljong
1 burk Zeta marinerade kronärtskockor (290g)
1 burk Zeta Tapenade med svamp
Hackad persilja, typ lite lagom
Grovriven Pecorino

Gör så här:

  1. Koka upp lättsaltat pastavatten i en stor kastrull.
  2. Dela svampen i bitar och skiva schalottenlöken tunt.
  3. Släng i pastan i det kokande vattnet. Koktid 12-13 minuter.
  4. Fräs svampen i marinaden från kronärtskockorna. En stor stekpanna behövs. Salta och peppra lite. Tillsätt schalottenlöken och buljongen. Låt det koka ihop något.
  5. Tillsätt svamptapenaden och kronärtskockorna.
  6. Häll av pastavattnet och vänd ner pastan i röran tillsammans med hackad persilja så att det blandar sig väl.
  7. Strö över Pecorino och servera.

Tips! Servera gärna med lax som du lagat i ugnen med ett täcke av svamptapenade och riven Pecorino. Ett glas vitt vin är gott till!

/Linda