I flera av matbutikerna här omkring finns det insamlingsbössor, precis som i många andra butiker. Skillnaden här är att insamlingarna här går till hemlösa katter. Lägger du en slant i någon av bössorna går det till mat, veterinärkostnader osv. I några butiker finns det även automater där du kan ”köpa” kattmat genom att stoppa i en slant i automaten. Här i Sliema tas katterna väldigt väl omhand och då speciellt i ”Kattparken” som ligger precis nedanför vår gata. Vi går igenom den när vi ska bada och om vi varit ute och strosat en kväll brukar vi avsluta med ett besök hos katterna. Speciellt på kvällen ser man ofta privatpersoner som är där för att ge katterna mat och färskt vatten.

Kattparken Sliema

Kattparken ligger mellan oss och havet. Vi går ner till vårt favoritbadställe vid den röda skylten och sen direkt till höger.

Katterna har fått bänkarna under solskydden som sina egna och folk har ställt dit kattboxar och lådor som de kan sova i och lagt kuddar på bänkarna åt dem. Här och var står vatten- och matskålar.

En del av kattparken sedd från strandpromenaden.

En del av kattparken sedd från strandpromenaden. Katterna har fått solskydden som sina egna oaser.

Kattparken Sliema

Vill man träffa på katter är det här ett säkert kort men katterna finns utspridda över hela kattparken.

Det brukar alltid finnas katter här så vill man kela lite får man hitta en katt som vill detsamma. Vissa blir gärna klappade medan andra lägger öronen bakåt och viftar på svansen för att visa att de inte vill. Andra bara går sin väg. Det får man respektera. Men de är sällan folkskygga.

Sover gott i kattparken

Katterna är inte ett dugg folkskygga utan ligger lugnt kvar om man bara går förbi. Vissa blir gärna klappade, andra inte.

Katterna är utspridda över hela parken och säkra kort är dels platser med solskydd och bänkar samt vid toaletterna där golvet är svalt. Annars är det bara att spana runt i de olika planteringarna eller nere vid havet där det finns sand här och var.

Ser ni katten?

Ser ni katten?

Katt i skuggan

Här är den! Skönt med skugga, det kan bli ganska varmt även för en katt.

Vill ni besöka kattparken så ligger den i Sliema, strax före Balluta Bay mot St. Julians till.

/Linda