I helgen hade vi flyttförsäljning och loppis. Vi hade hyrt kvarterslokalen i huset mittemot och skapade vår egen lilla pop-up-butik. Vi satte upp lappar i alla trappuppgångar i området, på Kulturskolan och på anslagstavlor i centrum. Tyvärr har inte Ica, Coop m.fl. anslagstavlor för allmänheten längre så där fick vi inte sätta några lappar.

Jag fixade också ett Facebook-evenemang och la upp i Växjö-gruppen samt i några av säljgrupperna (efter att först ha frågat om lov, tack Nette Geismar och Eva Varga). Evenemanget finns här om du är nyfiken.

Flyttloppis Ute

Välkomna på flyttloppis!

Redan kl. 9:20 dök de första besökarna upp, trots att vi egentligen inte öppnade förrän kl. 10:00. Dels var det några som vi bokat med kl. 9:30 som skulle till Skåne samma dag och bad om att få komma förbi tidigare, självklart sa vi ja! Dels kom det några som såg att vi var där och chansade. Dagen innan hade jag dessutom en kille som köpte hela min gamla burksamling för en ok summa, för avhämtning kl 10. Tror vi var nöjda båda två.

Vi satte färgpluttar i olika färg på alla grejer och sen prislistor på väggarna. Något som förvånade mig var att nästan ingen prutade. När vi sålt på torgets loppis har det alltid prutats friskt. Min analys är att det beror på två saker: 1. Det var i en lokal, typ butik och 2. Priserna var redan löjligt låga eftersom vi ville bli av med allt.

Saker vi sålde på loppisen.

Blandat med DVD-filmer, gamla trälådor, pryttel och skor. Det mesta blev sålt. Hurra!

Det kom så mycket folk att det första timmen var lång kö. Helt otroligt! det kunde vi aldrig ana med tanke på att vi inte hittade så många ställen att sätta lappar på. Men tydligen gick djungeltrumman, och sociala medier gjorde sin grej. Strålande!

Böcker till salu

Mängder av böcker! Vi älskar böcker både Tomas och jag, såldes. Många köpta nyligen som sen såldes för en spottstyver.

Jag älskar att både köpa och bläddra i böcker. Även om jag är en IT-tjej så har det där med läsplatta och ljudböcker aldrig tilltalat mig särskilt mycket. Nu sålde vi mängder av våra böcker för nästan ingenting. Gjorde lite ont i hjärtat men att det var så många som var nöjda och kände att de gjorde fynd fick mig genast att må mycket bättre. Dessutom ser ju både Tomas och jag fram emot att inte ha så mycket bohag och ägodelar att släpa på. Win-win med andra ord!

När man säljer mer eller mindre hela sitt livs samlade prylar inser man hur sjukt mycket man samlar på sig. I samband med loppisen tömde vi både vårt vinds- och källarförråd och veckan innan hade vi tömt det sista ur det varmförråd vi hyrde i samband med att vi sålde huset (mer om det i ett tidigare inlägg). Det lilla som blev kvar efter loppisen i prylväg kommer att säljas på en bakluckeloppis och sen skänkas till välgörande ändamål.

Köksprylar

Hur mycket behöver man egentligen???

Numera lyssnar både Tomas och jag framför allt på musik via Spotify eller radion och det är ett bra tag sen någon av oss köpte en CD-skiva senast. Om nåt sålde bra så var det just CD-skivor. Många gamla 90-talsfavoriter gick fort. Gissar att det var en och annan som fick sig en liten nostalgitripp bland Black Grapes, svenska Brainpool¨(jag är från Lund), Suede, Pulp, m.fl.

CD-skivor

CD-skivor sålde jättebra 🙂

Det enda som inte sålde bra på loppisen var möbler. Inte så konstigt, de flesta är inte inställda på möbelköp när de går på loppis. Ganska skönt ändå för vi har gärna kvar både soffa och sängar några veckor till.

/Linda, tf butiksföreståndare