Lördag runt 14-tiden körde vi ombord på bilfärjan som skulle ta oss över Messinasundet till Sicilien, denna mytomspunna ö och vår kommande närmsta granne.

Färjebiljetten Messinasundet

Vår biljett för bilen+4 vuxna och ett 10-årigt barn kostade €41.

Man köpte biljett i ett bås och körde och ställde sig i kön. Vi missade precis en färja och kom ombord som tredjebil på färjan därpå. Medans vi köade kom en massa försäljare som ville sälja allt från praktiska solskydd till kylskåpsmagneter. Färjorna avgår tätt och det dröjde inte länge innan vi kom ombord på nästa. Eftersom det är öppet bildäck kan man sitta kvar i bilen, vilket Rasmus och jag gjorde för marsvinens skull. Tomas, Lukas och Kasper gick upp och tittade på utsikten.

Messinafärjan

Vår bil är den blå längst till höger. Inte så långt borta syns Sicilien.

Bilfärjan avgår från Villa San Giovanni och inte från Reggio di Calabria som jag först trodde. Därifrån verkar det bara gå passagerarfärjor. Själva överfarten tog 20-25 minuter och det går färjor dygnet runt.

Kasper på färjan till Messina.

Kasper på färjan till Messina. Det blåste lite uppe på utsiktsdäck men nere vid bilen var det i stort sett vindstilla.

Så fort vi kom i land möttes vi av immigranter vid varenda rödljus som ville putsa bilens vindruta. Detta följde ända tills vi var uppe på motorvägen. Det var inte särskilt svårt att hitta ut ur Messina, det var bara att följa skyltarna. Däremot var det desto svårare att undvika att köra på vindruteputsarna som ständigt dök på vår bil, samt en med brittiska nummerskyltar.

/Linda