Fakta om Malta

Lär dig mer om Malta

Hur fungerar skolorna på Malta? Är det sant att det finns jobb åt alla som talar svenska? Kan man verkligen äta kanin? …i chokladsås? Frågorna är många, här svarar jag på dem efterhand som de dyker upp.

Vill du hellre läsa mer om oss och vårt äventyr så klicka in dig till Maltabloggen!

Ny soffa ska lyfta fram glaspartierna

Ny soffa ska lyfta fram glaspartierna

Huset vi bor i var tidigare pensionat och vi har hittat lite bilder från den tiden på Internet. Sök på Blå Dörren Malta så hittar ni. Från början stod här två likadana skinnsoffor men den ena har sedan bytts ut mot en annan soffa. I samband med att vi skulle flytta in...

läs mer
Byte av varmvattentank

Byte av varmvattentank

Igår hade vi hantverkare som sprang här upp och ner mellan taket och gatan hela förmiddagen. Det var varmvattentanken som skulle bytas eftersom den börjat läcka lite grann. Kl. 9:00 kom de och strax efter lunch var de klara, mycket beroende på att de behövde vänta på...

läs mer
Första veckan på jobbet avklarad

Första veckan på jobbet avklarad

Nu har jag klarat av min allra första jobbvecka här på Malta och det har gått riktigt bra! Morgontrött som jag är har det varit skitjobbigt när klockan ringt före kl. 6, bortsett från i onsdags när jag hade sovmorgon till kl. 7:00, men så fort jag väl vaknat har det...

läs mer
Glad midsommar!

Glad midsommar!

Idag är det midsommarafton och vi befinner oss någonstans i höjd med Rom gissar jag. Det här inlägget skrev jag igår och tidsinställde eftersom jag troligtvis inte har internet-tillgång idag. Därför har jag, när jag skriver, inte en aning om var vi är när det...

läs mer
Azure Window

Azure Window

Ett av Maltas mest ikoniska landmärken var Azure Window, en 28 m hög kalkstensformation på Gozo som liknade ett azurblått fönster. Den 8:e mars i år rasade hela alltet ner i havet under en storm. Så typiskt, det var en av de sevärdheter jag planerade besöka. Mängder...

läs mer
Torra fakta om Malta

Torra fakta om Malta

Malta är Europas sydligaste stat med Italien som närmsta granne. Det är ca 9 mil till Sicilien, den italienska fotbollen som stöveln sparkar på, och det går färjor dagligen mellan Malta och Sicilien. Näst närmsta granne är Tunisien i väster. Precis som i stora delar...

läs mer

Om bilderna

Samtliga bilder på lindabrattstrom.se är, om inget annat anges, antingen tagna och ägs av mig eller licenserade under Creative Commons CC0.