Det där med att få betygen på engelska visade sig bli en längre historia än vi trodde. Som jag berättade i ett tidigare inlägg var det en på Lukas nuvarande gymnasieskola som tidigare jobbat på den grundskola som vi vill ha ut betyg från. Varför vi vill ha ut högstadiebetyg när han går på gymnasiet beror på att han läser IB-programmet och de får inte betyg i alla ämnen varje termin utan först i samband med slutprov sista året.

Hur som… Hon som tidigare arbetat på Lukas högstadieskola berättade att de bara behövde välja att skriva ut betyget på svenska eller engelska så det var inget svårt för dem. Maken ringde till skolan igen och nej, de har inte kvar gamla elever i systemet. Bara de som går där nu finns i systemet och bara deras betyg kan skrivas ut på skolan. Lukas betyg finns endast lagrat på Kommunarkivet, utöver det original vi har. Maken ringer dit. Nej, de kan inte hjälpa oss för, ur säkerhetsaspekt (öhh?), finns betygen bara lagrade i *tadaaa!* pappersformat!

Skoltavla skrivtavla

Ett steg fram och 100 år tillbaks. Och vi är inte ens på Malta utan i Sverige, år 2017.

Kvinnan på Kommunarkivet tyckte att vi fick ta saken med Utbildningsförvaltningen, för de hänvisade annars bara tillbaka till skolan, så maken ringde dit istället och fick prata med en annan kvinna som faktiskt var villig att försöka hjälpa oss efter lite om och men.

Vi får väl se vad som händer.

/Linda