Jag känner att jag bara måste ge den här campingen ett eget inlägg. Det är den charmigaste camping jag någonsin varit på. Ägaren är trevlig och hjälpsam, stället är rent och fint, om än lite spartanskt men det är en del av charmen. Vi bodde här i slutet av juni när det fortfarande är lågsäsong i Kalabrien.

Camping Marina Del Convento ligger utmed stranden nedan för gamla staden i Tropea. Jag låter bilderna tala för sig själv.

Utsikt från tältet

Vår utsikt från tältet. Det är så rogivande att lyssna på vågornas långsamma svall och bara njuta av att få vara här.

 

Receptionen och toalettområdet.

Receptionen och toalettområdet med delar av Tropea klättrandes på klipporna ovanför.

 

Entren

Entrén. Det är enkelt att köra in till campingen. Tyvärr är det inte lika enkelt att köra till Tropea eftersom det är flera mil med serpentinvägar. Jag hade inte kört hit med husvagn och vi var glada för att vi hade fyrhjulsdrift flera gånger.

 

En av campinggatorna

Campingen bestod av fyra camping-gator så om du ska hit när det inte är lågsäsong rekommenderar jag dig att boka i förväg. Längst ner på denna gata fanns en snackbar och en liten butik. De hade inte öppnat riktigt när vi var där då det fortfarande var så tidigt på säsongen.

 

Trappan ner till stranden

Det finns trappor som leder ner till den vackra stranden och det kristallklara vattnet. Här med utsikt över det gamla benediktinerklostret Santa Maria dell’Isola.

 

Stranden

Vattnet var klart och precis lagom varmt för att svalka av oss utan att kännas kallt. Stranden består av sand och runda stenar. Det är inte särskilt långgrunt så man behöver inte gå långt för att doppa sig.

 

Fjärde gatan

Gata nummer fyra, eller ett beroende på ifrån vilket håll man räknar.

 

Campingen delades av en fastighet

Inhägnat i mitten av campingen, med två campinggator på var sida om sig låg en fastighet som jag inte vet vad den var. Kanske de som äger marken som har sitt hus där?

 

Kaktus

En helt otrolig kaktus! Vi undvek att gå barfota just där.

 

Duscharna

Duscharna var fräscha och rena. Två för Donne och två för Domini.

 

Acqua potabile, dricksvatten.

Acqua potabile, dricksvatten. Charmigare än på andra campingar jag besökt! Dock är allt på italienska så det är bara att lära sig. Varken tyska eller engelska funkar vidare bra i södra Italien.

 

Toaletterna

Både damerna och herrarna hade likadana vasksektioner vid toaletterna. Här saknade jag tvål men i övrigt var allt bra. Det fanns två vanliga sitt-toaletter som vi från Sverige är vana vid, resten var antingen sådana utan sittring eller av sitta-på-huk-modell.

 

Diskavdelningen

Det fanns två rader att stå och diska vid, denna som vette ut mot grönskan och sen en som var full med folk så jag ville inte fotografera den.

 

uteduschar

I mitten fanns det tre uteduschar med kallvatten, samt en fotdusch, som vi använde efter att ha badat i havet.

På campingen fanns också det många olika frukter såsom…

bananer

bananer…

 

Fikon

och fikon…

 

Vindruvor

och vindruvor. Den här bilden är från taket utanför receptionen.

Vi har redan bestämt att vi ska tillbaka hit, men först ska vi skaffa en bobil istället, någon form av plåtis, kanske en ombyggd van med uppfällbart tak. Vi får se. Men tillbaka ska vi!

/Linda