Aperol Spritz är en drink som är väldigt populär i norra Italien i områdena mellan Alperna och Adriatiska havet där bl.a. Venedig och Verona ligger. Första gången jag drack det var på en välkomstträff under en semesterresa till Caorle, som ligger mellan Venedig och Trieste.

Aperol Spritz har en väldigt distinkt smak från den bittra Aperolen, som togs fram för ca 100 år sedan som ett alkoholsvagare alternativ till Campari. Huvudingredienserna i Aperol är pomerans, gentianarot, rabarber och kinin och drycken är klart orange i färgen.

Aperol Spritzer

Aperol Spritz för tankarna till norra Italien. Aperol är Italiens mest sålda spritdryck och har du varit där har du säkert sett flaskorna med den orangea drycken.

Ingredienser:
2 delar Aperol
3 delar mousserande vin
1 del Sodavatten
Is
Garnering:
Apelsin

Blanda alltsammans i ett glas och garnera med en halv apelsinskiva per glas. Njut, gärna med lite lufttorkad skinka eller salami, några oliver och kanske en bit ost.

/Linda